SET#Lands End?

recensies Noord Hollands Dagblad

recensie Noord Hollands Dagblad 28-10-2019
recensie Noord Hollands Dagblad 24-10-2019
 • TO LEAVE/TO BE LEFT

  Deze installatie is ontstaan uit persoonlijke jeugdherinneringen en associaties bij het thema Lands’ End? Toen mijn vader als scheepsmachinist nabij Lands’ End lag met een grote zeesleper, onderhielden we contact met brieven per luchtpost. Het werk bestaat uit een samenstelling van elementen die refereren aan reizen, de zee, afscheid en gemis.

  Het werk toont drie ‘plunjezakken’, een meter hoog, hangend aan hennep touw via een katrol. Een van wit canvas, een van bubbeltjesplastic met daarin een blauwe herenzakdoek, en een van stof met een golfpatroon. Op de vloer onder andere een vlak van luchtpostpapier, met daarop 7 bergjes zout. Het luchtpostpapier is beschreven met allerlei benamingen van kleuren blauw, met blauwe inkt. Een baan van zgn. ‘traanplaat’vormt een verbindend element tussen de tekeningenwand en de vloer.

  Op de achterwand tekeningen en collages van verschillend formaat, een weerslag van mijn denkproces rond dit thema.

  Annechien Verhey
  Amsterdam  15-9-2019

 • LANDS END?

  27 okt t/m 15 dec 2019

  Opening:
  zondag 27 okt
  15.00 – 18.00 uur

  openingstijden:
  donderdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur

  Kunsthal 45
  Koningstraat 43-45
  1781 KC Den Helder

  www.kunsthal45.nl

  Deelnemende kunstenaars:
  Mirjam Berloth –  Barbara Damen – Ester Eva Damen –  Adrian Faes/Katharina Pöhlmann – Mareke Geraedts – Vera de Groot – Thea Jentjens – Martine de Jong – Jacqueline Kooter – Bastiaan Meijer – Marja van Putten – Boudewijn Rückert – Hermine Stam – Annechien Verhey – Wim Vonk